12.500 liter soep!

Wie had kunnen denken dat het initiatief van Milco Aarts zo’n succes zou worden. Met zijn ‘social enterprise’ Soupalicious schonk hij al 50.000 kommen soep aan de Voedselbank Eindhoven.

Het is mooi dat in de Verspilfabriek in Veghel, die samen met Unilever de partner isin dit initiatief, veel mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt” werken, En dat er grootschalig gebruik wordt gemaakt van ‘geredde groenten’. En het is fantastisch dat voor iedere liter verkochte soep er ook een liter aan de Voedselbank wordt geschonken. Maar doorslaggevend voor het succes is dat de soepen van een bijzonder hoge kwaliteit zijn, waardoor cateraars overtuigd worden deze soepen aan te bieden. De gemeente Eindhoven was de eerste grote organisatie die in haar bedrijfsrestaurants op deze soepen overstapte en anderen volgden, zoals de gemeenten Den Bosch, Boxmeer, Haarlem en Meierijstad en bedrijven als PWC, Van Spaendonck Group, Lunchtafel.nu en Droomparken. Ook instellingen en onderwijsinstituten als TU Eindhoven zijn klant van Soupalicious. De TUE schenkt zo in twee maanden tijd al 10.000 kommen aan de voedselbanken. Deze klanten zien Soupalicious als een concrete invulling van hun mvo-ambities

Met elke kom soep die medewerkers bestellen in het eigen restaurant doneren ze direct een kom soep aan de eigen Voedselbank. Op deze manier heeft de gemeente Eindhoven in een jaar tijd veel soep weten te schenken aan stadgenoten die zijn aangewezen op de Voedselbank, liefst 12.500 liter oftewel: 50.000 kommen soep voor Voedselbank Eindhoven!

Om dit te vieren overhandigde op 23 maart de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs symbolisch een liter heerlijke uiensoep aan Cas de Haan, bestuurslid van de Voedselbank Eindhoven. In haar steunbetuiging aan dit initiatief roemde zij de prachtige combinatie van sociale bijdrage en innovatie, zaken die haar beide na aan het hart liggen.

Ambitie 2020: soep voor alle klanten voedselbanken
Het is de ambitie van Soupalicious om in 2020 zoveel soep te verkopen dat elke klant van iedere voedselbank in Nederland wekelijks een liter voedzame soep ontvangt. In deze eerste fase doneerde Soupalicious samen met haar afnemers al een half miljoen kommen soep aan diverse voedselbanken.