Securitybedrijf Van Egdom beveiligt de Voedselbank

Een van de vele trouwe ondersteuners van de Voedselbank Eindhoven is Van Egdom Security. Al sinds de zomervakantie van 2013 wordt het distributiecentrum van de voedselbank aan de Kanaaldijk door hen beveiligd. 

In overleg met de politie is een algemeen beveiligingsplan opgezet voor bedrijventerrein De Kade en en dit wordt door Van Egdom Securities in onderling overleg uitgevoerd. Ons distributiecentrum aan de Kanaaldijk wordt meegenomen in dit algemene beveiligingsplan, dat van kracht is voor alle bedrijfspanden van dit industrieterrein.

Er komen meteen twee vragen op: "Staat er zoveel van waarde in het distributie-centrum dat beveiligen nodig is?" en "Wat kost zo'n beveiliging; kunnen we dat wel betalen?" 
Het antwoord op de eerste vraag is: "Nee. Het opgeslagen voedsel is geen goede buit: zwaar, lomp en van weinig waarde per kg". 
Waarom dan toch beveiligen? Wel, we zijn heel blij met de beveiliging, want alleen al een inbraakpoging veroorzaakt heel veel schade. We moeten het vooral hebben van de preventieve werking die van de beveiliging uitgaat. Vandaar ook het schild van Egdom Security aan onze poort.
Blijft nog de vraag: wat kost dat? Antwoord: Dat kost een lieve duit, maar Cor van Egdom laat ons weten dat zijn bedrijf de kosten geheel voor eigen rekening neemt!

Wij vinden dit super! 
Dagelijks ontvangen we een rapportage van de activiteiten. En daarnaast laat Cor ons weten dat hij binnen zijn Business Club @ Dommel 18 de Voedselbank naar voren heeft gebracht als eventueel goed doel voor de komende periode. Geweldig!

Cor, dubbel bedankt, namens onze vrijwilligers, maar vooral namens alle cliënten van de voedselbank Eindhoven!