Jaargang 7, nr.1,  maart 2018

 

Beste Lezer,

U had het al gezien: de nieuwsbrief is veranderd, maar het doel is gebleven. Namelijk om u te informeren over de laatste ontwikkelingen bij de Voedselbank Eindhoven.

En ontwikkelingen zijn er! We hebben sinds 9 maart een nieuwe koelbus en een nieuwe koelbakwagen. En
kunnen met trots terugkijken op een succesvolle acties uit alle kanten van de samenleving. Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich een paar uur in de week willen inzetten voor een ander.

Veel leesplezier!


Hans Raadsen
Secretaris

 

 

 

Feestelijke overdracht bus en bakwagen


Sinds vrijdagmiddag 9 maart hebben we er een nieuwe koelbakwagen en forse koelbus bij. Burgemeester John Jorritsma heeft de sleutel van de koelbakwagen overhandigd aan Voedselbankvoorzitter Jelle Krol. Margriet van der Leegte, voorzitter van de VDL Foundation, deed dat voor de koelbus.
De bus kon worden aangeschaft met geld van VDL Foundation, de koelbakwagen dankzij bijdragen van bedrijven en fondsen.
Hierdoor kunnen we inspelen op de veranderde bedrijfsvoering bij de supermarkten.

 

Lees het volledige artikel

 

 

 

Toename armoede:

 

Helaas, neemt de armoede toe in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek  meldt dat het aantal huishoudens dat langdurig in armoede leeft in 2016 verder is toegenomen. Uit cijfers blijkt 3,3% van alle huishoudens in Nederland in dat jaar toen vier jaar of langer een inkomen onder de zogeheten lage inkomensgrens.

Expliciet onder de groep 50-plussers zien we toename in armoede. Onlangs sprak Studio040 met voorzitter Jelle Krol over deze ontwikkeling. 'Vooral bij ouderen is het een hele grote stap om naar de Voedselbank Eindhoven te komen'

 

Bekijk de uitzending

 

 

 

Terugblik op succesvolle acties:

 

Soupalicious schenkt 12.500 liter soep!

Wie had kunnen denken dat het initiatief van Milco Aarts zo’n succes zou worden. Met zijn ‘social enterpriseSoupalicious schonk hij al 50.000 kommen soep aan de Voedselbank Eindhoven!

 

 

 

Donatie IJssportcentrum

Het IJssportcentrum in Eindhoven liet zich nog even van haar beste kant zien, voordat zij de poorten voor dit seizoen sloten: zij doneerde een pallet ontbijtkoeken en deelde aan alle bezoekers in de laatste week tevens een koek uit.

 

 

 

Topjaar bij Stadsakkers Eindhoven

Afgelopen half jaar resulteerden ruim 3.300 vrijwilligers-uren in een indrukwekkende oogst: 870 kg aardappels, 2030 kroppen andijvie, 195 kg boterboontjes en nog veel meer!
Wil je ook een handje toesteken? Je bent van harte welkom!

 

Aanmelden als vrijwilliger bij De Stadsakkers

 

 

 

 

Bibliotheek Eindhoven en Cubis doneerden 200 Donald Duck pockets!

Wilhelmien Verest van de Voedselbank: “Wat een mooi gebaar! De Donald Ducks krijgen zeker een goede plek. Hopelijk komen de kinderen hierdoor vaker samen met hun ouders in de bibliotheek.

 

Geef ook een donatie

 

 

 

Winkelacties in 2e helft 2017 een succes

265 (!) kratten voedsel, dat is het mooie resultaat van de succesvolle winkelacties afgelopen half jaar. Vrijwilligers stonden bij de ingang van een supermarkt met een wenslijstje en klanten kochten -naast hun eigen boodschappen- ook een of meerdere product(en) voor de Voedselbank. Alle klanten, vrijwilligers en winkelpersoneel, bedankt voor jullie deelname en donaties!

 

Lees meer

 

 

 

Vrijwilligers gezocht!

Meer dan 150 vrijwilligers zetten zich in voor cliënten van de Voedselbank Eindhoven. Heeft u een paar uur per week over en wilt u die inzetten voor een ander? Kom werken als vrijwilliger bij de Voedselbank Eindhoven.

Zo zijn we onder meer op zoek naar:

  • Chauffeur voor bestelbus
  • Logistiek Coördinator Distributiecentrum
  • Medewerkers winkelacties

 

 

Volg het laatste nieuws online: op onze website of Facebook-pagina:

 

 

Stuur door naar een vriend