Feestelijke overdracht bus en bakwagen

De ontwikkelingen staan niet stil. Door andere voedselaanvoer heeft de Voedselbank Eindhoven behoefte aan uitbreiding met een nieuwe koel-bakwagen en vervanging van de oude bestelbus. Nu zijn ze er, alle twee!

We hebben sinds 9 maart een nieuwe koelbus en een nieuwe koel-bakwagen. Dat zit zo: om aan voldoende vers voedsel te komen gaan we voortaan dagelijks de supermarkten in Eindhoven langs. En omdat het (dag)verse voedsel nog dezelfde dag -of uiterlijk de dag erop- moet worden uitgedeeld, vindt het ophalen in de ochtend plaats. Daarna wordt de opbrengst gesorteerd en in de pakketten van die dag verwerkt die vervolgens worden uitgedeeld. Na opruimen en schoonmaken zijn we klaar voor de nieuwe cyclus van de volgende dag. Dit alles maakt dat er maar beperkt tijd is voor het langsgaan van de supermarkten. Reden om dit tegelijkertijd met 2 wagens te doen, die uiteraard de verse en diepgevroren etenswaren gekoeld kunnen vervoeren. Een klus die door de vrijwilligers van onze Voedselbrigade wordt geklaard.

Het is geweldig dat we door donaties van diverse goede doelen stichtingen het geld voor de nieuwe koel-bakwagen bijeen hebben kunnen krijgen. Net zo fantastisch is het dat de VDL Foundation de aanschaf van de nieuwe koelbus geheel voor haar rekening heeft genomen.

 

Terwijl Wim van der Leegte de mensen toespreekt, kijken vlnr mevr. Margriet van der Leegte, burgemeester Jorritsma met echtgenote en Jelle Krol toe.

Ter gelegenheid van de sleuteloverdracht was er een feestelijke bijeenkomst op het distributiecentrum van de Voedselbank aan de Kanaaldijk-Noord. Na een woord van welkom door voorzitter Jelle Krol, die later de sleutels van de nieuwe koel-bakwagen van burgemeester Jorritsma in ontvangst nam, benadrukte de burgemeester in zijn toespraak dat in een welvarend land als Nederland, en zeker in onze economisch sterke regio, een voedselbank niet nodig zou moeten zijn. De aanwezigen waren het daar zichtbaar en hoorbaar mee eens. De handen gingen nogmaals op elkaar toen Wim van der Leegte bekend maakte dat het bedrag voor de nieuwe koelbus afkomstig is van schenkingen van genodigden van zijn 50-jarig jubileum in november 2016. Via de Van der Leegte Foundation, waarvan zijn vrouw Margriet voorzitter is, is de donatie tot stand gekomen en het was dan ook zij die de sleutels van deze bus overhandigde aan André Verschoor, bestuurslid voedsel- en fondsenwerving van de Voedselbank Eindhoven.

Daarna volgde voor alle aanwezige vrijwilligers, sponsors en vertegenwoordigers uit de politiek, bij elkaar zo’n 200 personen, een hapje, drankje, werd er genetwerkt en was het -vooral- een gezellig samenzijn