Fruitoogst in Hoogstamboomgaard Acht

De Monumentale Hoogstamboomgaard Acht is al jaren een trouwe leverancier van fruit aan de Voedselbank Eindhoven. Ook dit jaar kregen we weer heel veel: 1350 kg heerlijke biolgische appels en peren!

Aan de rand van Eindhoven, ten zuidoosten van de oude dorpskern van Acht, ligt een monumentale hoogstamboomgaard uit het begin van de vorige eeuw. Op een oppervlakte van anderhalve hectare staan hier een kleine 200 fruitbomen met tientallen, veelal oude appel-, peren-, kersen- en pruimenrassen. De boomgaard wordt, in samenwerking met de gemeente Eindhoven, op biologische wijze beheerd door de Stichting Werkgroep Boomgaard Acht. Heel bijzonder is dat de vrijwilligers van deze stichting samen met beheerder Hans Wijnen elk jaar in actie komen om fruit te plukken voor de Voedselbank. Het team bestond dit jaar uit 9 vrijwilligers: J&J, Ita & Hans, Ton, Cor, Max, Jan en Hanneke.
Ze hebben hun best gedaan: op 23 augustus was de opbrengst maar liefst 28 kisten ofwel 600 kg vers biologisch fruit en een week later volgde nog eens 150 kg! Op 14 september kwam er nog eens 17 kisten ofwel 350 kg appels en peren en de laatste levering was op 28 september met 13 kisten ofwel 250 kg. Dat brengt het totaal dit jaar op wel 1350 kg. Geweldig!
Namens onze cliënten: dank jullie wel.