In Memoriam Gerrit Schaak

Op 13 februari bereikte ons het droevige bericht dat Gerrit Schaak de dag ervoor op 75 jarige leeftijd is overleden.

Gerrit was tot twee maanden geleden nog volop actief voor de Voedselbank Eindhoven. Op het distributiecentrum was hij altijd te vinden aan het eind van de rollerband en er moeten zo’n 250.000 versgemaakte voedselpakketten door zijn handen zijn gegaan. En daar komen de door hem op uitdeelpunt Stratum uitgedeelde voedselpakketten nog bij.
Hij nam eind vorig jaar afscheid, maar moest verstek laten gaan op de oudejaarsborrel in december wegens een val en opname in een ziekenhuis in Brussel.

Gerrit is sinds het begin van de voedselbank in Eindhoven, 13 jaar geleden, als vrijwilliger actief geweest. Dit was in Verzorgingstehuis De Jaguar, waar toen het Uitdeelpunt was ondergebracht. Dat was nog in de tijd, dat Pieter Tankink (onze eerste voorzitter) met een aanhangwagentje de 5 pakketten voor de cliënten kwam brengen. In een korte tijd groeide het aantal cliënten en werd er verhuisd naar de Tivolikerk aan de Heezerweg. Hier was toen het uitdeelpunt voor de stadsdelen Stratum en Gestel.
Toen na 4 jaar de hoofdvestiging aan de Kanaaldijk-Noord werd ondergebracht, begon Gerrit bij het samenstellen van de voedselpakketten. Daarnaast bleef Gerrit actief op het Uitdeelpunt Stratum, in het Kerkgebouw De Fontein. Want het directe contact met de cliënten bleef voor Gerrit belangrijk.

We blijven Gerrit herinneren als een zeer betrokken en aimabele medemens, die als trouwe vrijwilliger met grote inzet een steunpilaar is geweest voor de organisatie.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.