Oudejaarsborrel voor de vrijwilligers

Alle medewerkers van de Voedselbank Eindhoven zijn onbetaalde vrijwilligers, maar dat wil niet zeggen dat hun werk niet gewaardeerd wordt. Ook dit jaar was er weer een oudejaars-/nieuwjaarsborrel georganiseerd met veel lekkers en nog meer gezelligheid.

Op donderdag 29 december, na het uitdelen op de uitdeelpunten, verzamelden de vrijwilligers zich op het distributiecentrum waar een enthousiast ‘feestteam’ de grote hal gereed had gemaakt voor de traditionele oudejaars-/nieuwjaarsborrel. Er was koffie met een stukje taart, er waren heerlijke broodjes verzorgd door Eimert van Bommel en Leo van Rooij, knabbelnootjes en natuurlijk mocht de borrel in de vorm van een glaasje wijn of een pilsje niet ontbreken. Een prachtgelegenheid om met elkaar het afgelopen jaar nog eens door te nemen en vooruit te blikken op het nieuwe jaar.
Dat is dan ook precies wat voorzitter Jelle Krol deed in zijn toespraak tot ‘zijn vrijwilligers’. Zo memoreerde hij de diverse nieuwe medewerkers en hun rol in de organisatie, de invoering van gestructureerde winkelacties en de voedselbrigade, de egalisatie van de oprit en de renovatie van het kleine magazijntje, het her-behalen van het belangrijke predikaat ‘Groen’, de vernieuwde website, de nieuwe sloten op alle buitendeuren van de Kanaaldijk, de nieuwe verlichting in de hal en de nieuwe vrachtwagen, de ondersteuning van Kees Teurlings en de familie Smolders voor de ‘broodbak’ en bij de verbouwing, de start van de Knipbank door Pascale  Jansen en de invoering van ons eigen spreekuur. Ook kwamen de geweldige on-going activiteiten van de Stadsakkers, Laat Ze Maar Lachen, Product van de Maand en Jarige Job aan bod. En last-but-not-least de ontwikkeling in het aantal cliënten. Hadden we in januari 439 cliënten, in de zomerperiode trad een spectaculaire daling op maar in het laatste kwartaal zagen we weer een flinke groei waardoor we het jaar afsluiten met een aantal van 475. Met de verhoging van de landelijke toelatingscriteria per 1 januari 2017, denken we dat we in 2017 nog meer mensen zullen gaan helpen.

Natuurlijk bedankte Jelle alle 150 vrijwilligers voor hun inspanningen gedurende het afgelopen jaar, maar speciale dank ging uit naar het al genoemde ‘feestteam’ bestaande uit Annemiek, Maria, Wilhelmien, Diny en Andre, voor de feestelijke aankleding van de hal, het hapje en het drankje en de muziek. En voor het feestpakketje dat iedere vrijwilliger mee naar huis kreeg.

En daarna: smullen van de broodjes, bijpraten  en gezelligheid...