Supermarkt acties!

Regelmatig organiseren we winkelacties bij supermarkten om de voedselpakketten aan te vullen met producten die we vaak missen. Dit zijn bijvoorbeeld, koffie, thee, rijst, pasta, broodbeleg, soep, bakolie, bakmeel en suiker. 

Soms ook worden deze acties georganiseerde en uitgevoerd door bedrijven/instellingen waarbij wij vooral begeleiden, maar het werk wordt gedaan door medewerkers van het bedrijf zelf. Zo waren er in het verleden acties van bijv. studenten van het Summa college, buurtteam 'Lumens in de buurt Bennekel/ Blaartheim', Janssen & Janssen, Ouderen Appèl Eindhoven, het Augustinianum, Founded by All, M25 en De Lage Landen. Ook in het kader van het jaarlijkse NLdoet zijn er ieder jaar winkelacties.
Zelf organiseerden we er ook talloze, maar het bleek moeilijk een vast team van vrijwilligers hiervoor te formeren. Totdat Rianne van den Houdt deze taak op zich nam en er nu een team is van vrijwilligers die bij afroep beschikbaar zijn.

In overleg met de winkeleigenaar worden er afspraken gemaakt en meestal leidt het enthousiasme ook tot een bijdrage vanuit de winkel zelf. De laatste tijd zijn er onder leiding van Rianne acties geweest bij een aantal Albert Heijn vestigingen: op het Franz Leharplein, aan de Insulindelaan, de Limburglaan, de Petrus Canisiuslaan, de Tarwelaan, op de Leenderweg en op de Woenselse Markt. Wat opviel was de grote vrijgevigheid van de klanten van deze supermarkten en de inzet en het enthousisme van onze vrijwilligers. Opbrengst? Bij elkaar 337 kratten (!) lang houdbare producten. Wow.

En dan waren we ook nog het afgelopen jaar te gast bij Jan Linders, omdat de Jan Linders Foundation de Voedselbank als goed doel had gekozen ter gelegenheid van hun 50 jarig jubileum. Hierover hebben we al eerder bericht.

We krijgen altijd veel positieve reacties van de klanten van de winkel, als we ze vragen om naast hun gewone boodschappen ook 1 product voor onze cliënten mee te nemen. Eindhovenaren blijken een warm hart te hebben!