Vrijwilligersbijeenkomst 2017

Op vrijdag 19 mei kwamen de vrijwilligers met hun partners naar het distributiecentrum voor de jaarlijkse feestelijke vrijwilligersbijeenkomst. Een mooie gelegenheid om elkaar weer eens buiten de werkzaamheden om te spreken.

Traditiegetrouw heette voorzitter Jelle Krol eenieder welkom en praatte iedereen bij over de gang van zaken. Zo vertelde hij dat na een dip gedurende de zomer van vorig jaar het aantal cliënten weer forst is gestegen en nu schommelt rond de 470. Dit noopt ons om op de Kanaaldijk per 1 juni ons 7e uitdeelpunt te openen. Een andere ontwikkeling is de afname van voedsel dat we van fabrikanten en distributeurs krijgen. We proberen dit zo goed mogelijk op te vangen door afspraken met lokale supermarkten. Dit houdt in dat we (bijna) dagelijks bij hen zullen gaan ophalen, dus een forse uitbreiding van de activiteiten van onze Voedselbrigade. We kunnen dan de aanvoer niet meer afstemmen op uitsluitend uitdelen op donderdag en vrijdag. Hierdoor moeten we ook op minimaal één andere dag van de week gaan uitdelen. Het verse voedsel dat we maandag binnenkrijgen kan immers niet wachten tot donderdag. Het is daarom de bedoeling om vanaf 1 september ook op dinsdag een uitdeelpunt te openen. En omdat we op deze manier andere transportbehoeften gaan krijgen wordt op dit moment ook gewerkt aan vervanging van onze bus, die de laatste tijd veel (dure) mankementen vertoont. Kortom voor ons en onze cliënten gaat er nogal wat veranderen.

In de feestelijk omgebouwde hal van het distributiecentrum bedankte Jelle iedereen die had meegeholpen de bijeenkomst een feestelijk tintje te geven, met name het feestcommité, het KBO Senioren Orkest uit Nuenen en de catering van van Grunsven. Maar de grootste dank ging natuurlijk uit naar àlle vrijwilligers, die het afgelopen jaar weer in de weer zijn geweest voor onze cliënten.

Na dit officiële gedeelte werd er onderling weer volop geboomd en bijgepraat voor zover dit te verenigen viel met de welluidende klanken van het orkest. Met zoveel gezelligheid en lekker eten en een minstens zo lekker drankje is het zomaar weer laat. Maar voordat men huiswaarts kon keren kregen de vrijwilligers nog een mooie set glazen in de handen gedrukt. We kunnen er weer even tegen...