Wederom groen licht!

Klanten van de Voedselbank moeten er op kunnen vertrouwen dat het goed zit met de veiligheid van de etenswaren die ze krijgen. Net als voor de supermarkten gelden er ook voor ons strenge regels als het gaat om transport, opslag en het op de juiste manier koelen of invriezen van producten.

Jaarlijks controleert de Voedsel Waren Autoriteit via externe inspecteurs of we ons aan de geldende regels en normen houden. Na inspectie krijgt een Voedselbank vervolgens een groen, oranje of rood label. Groen betekent dat we ons voldoende houden aan de regels op het gebied van voedselveiligheid. We zijn er best trots op dat Voedselbank Eindhoven al sinds de eerste inspectie, nu 2 jaar geleden, een groen label heeft.

Toch is het altijd weer even spannend als we bezoek krijgen van een inspecteur. Ook al volgen onze vrijwilligers training op het gebied van Voedselveiligheid, bewaken we steng de temperaturen van de koeling en vriezer en zorgen we ervoor dat er elke week volgens een strak schema wordt gepoetst.

De zenuwen waren voor niets: begin april hebben we na de inspectie wederom GROEN gekregen! Dit is te danken aan de vele vrijwilligers die zich elke week weer inzetten, ook op het gebied van Voedselveiligheid. Wij zijn ze erg dankbaar en hebben ze met ‘medailles’, groene slingers en ballonnen bedankt voor hun inzet.