Voedselpakket

De Voedselbank Eindhoven verstrekt wekelijks een voedselpakket aan inwoners van deze stad die aan de landelijk vastgestelde criteria voldoen. De producten, die wij gratis verkrijgen en ook weer gratis verstrekken, voldoen aan alle eisen die de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit daaraan stelt. Dit, en de voedselverwerking bij ompakken en pakketsamenstelling staan onder voortdurend toezicht van de NVWA. Dit garandeert dat wij aan dezelfde eisen voldoen als de Nederlandse supermarkten. 
Een pakket is bedoeld voor 3 à 4 dagen en de samenstelling kan per week sterk verschillen, want wij zijn geheel afhankelijk van wat we krijgen aangeboden. Door middel van onze voorraad zijn we beperkt in staat de inhoud wekelijks te balanceren. 

Een belangrijk deel van ons voedsel verkrijgen we van lokale leveranciers. De (zeer) grote fabrikanten leveren landelijk en dit voedsel komt bij ons via het regionale distributiecentrum van Voedselbanken Nederland in Tilburg.

Komt u in aanmerking voor een wekelijks voedselpakket van de Voedselbank? 
Om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een wekelijks voedselpakket en hoe de aanmelding in zijn werk gaat, klikt u op “Pakket aanvragen”. 

Waar kan ik het voedselpakket ophalen?
Na aanmelding krijgt u te horen bij welk uitdeelpunt u uw pakket kunt ophalen en hoe laat. Deze uitdeelpunten zijn verspreid over de stad.
Voor een overzicht klikt u op "Uitdeelpunten". Hier vindt u ook informatie hoe u zich kunt afmelden als u een keer verhinderd bent uw pakket op te halen.

Ook interessant 
Er zijn nog vele andere instellingen die specifieke of algemene hulp bieden die mogelijk interessant voor u zijn. Zie hiervoor: "Handige links"

href="https://statcounter.com/" target="_blank"> class="statcounter"
src="https://c.statcounter.com/10932704/0/9534b1f7/1/"
alt="Web Analytics">